Кефір — це не лише смачний, але й корисний продукт, що багатий на білки, вітаміни та пробіотики. Він може стати основою для багатьох страв, які порадують різні смаки. У цій статті ми розглянемо 15 різноманітних рецептів, які допоможуть вам використовувати кефір у вашій кухні.
Зміст
- 1. Кефірні панкейки
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 2. Кефірний кекс з яблуками
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 3. Кефірні оладки з цукіні
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 4. Кефірний суп з огірками
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 5. Кефірні бутерброди з авокадо
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 6. Кефірна запіканка з творогом
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 7. Кефірна млинцева запіканка
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 8. Кефірні пиріжки з печінкою
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 9. Кефірна сметана для салатів
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 10. Кефірний соус для овочів
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 11. Кефірні грінки з часником
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 12. Кефірне морозиво
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 13. Кефірні тістечка
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 14. Кефірний смузі з ягодами
- Інгредієнти:
- Приготування:
- 15. Кефірні запечені овочі
- Інгредієнти:
- Приготування:
1. Кефірні панкейки
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 1 яйце
- 1 склянка борошна
- 2 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка соди
- Щіпка солі
- Олія для смаження
Приготування:
- У великій мисці змішайте кефір, яйце, цукор і сіль.
- Додайте борошно та соду, перемішайте до отримання однорідної massa.
- Розігрійте сковороду з олією та смажте панкейки до золотистого кольору з обох сторін.
2. Кефірний кекс з яблуками
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 2 склянки борошна
- 1 ст. ложка розпушувача
- 2 яблука
- Щіпка кориці
Приготування:
- Збийте яйця з цукром у великій мисці.
- Додайте кефір і поступово вводьте борошно з розпушувачем.
- Наріжте яблука, змішайте їх з корицею і додайте до тіста.
- Викладіть в форму і випікайте при 180°C близько 40 хвилин.
3. Кефірні оладки з цукіні
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 1 цукіні
- 1 яйце
- 1 склянка борошна
- Сіль, перець за смаком
- Олія для смаження
Приготування:
- Натріть цукіні на тертці, віджміть зайву вологу.
- Змішайте в мисці кефір, яйце, цукіні, борошно та спеції.
- Залийте олією сковороду та смажте оладки до готовності.
4. Кефірний суп з огірками
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру
- 2 огірки
- 3 варені картоплі
- 2 варені яйця
- Зелень
- Сіль за смаком
Приготування:
- Наріжте огірки, яйця та картоплю кубиками.
- У великій мисці змішайте всі інгредієнти з кефіром.
- Приправте сіллю та подавайте охолодженим.
5. Кефірні бутерброди з авокадо
Інгредієнти:
- 4 скибочки житнього хліба
- 1 авокадо
- 100 г кефіру
- Сіль, перець за смаком
- Лимонний сік
Приготування:
- Розімніть авокадо з кефіром, лимонним соком, сіллю та перцем.
- Намажте отриману масу на скибки хліба і прикрасьте зеленню.
6. Кефірна запіканка з творогом
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 2 яйця
- 1 склянка кефіру
- 100 г цукру
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- 200 г манки
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
- Викладіть у форму для випікання та випікайте при 180°C близько 45 хвилин.
7. Кефірна млинцева запіканка
Інгредієнти:
- 2-3 млинці
- 300 г кефіру
- 150 г м’яса (фарш)
- 1 цибулина
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Обсмажте цибулю та фарш до готовності.
- У форму для випікання викладайте млинці, начинку, знову млинці та поливайте кефіром.
- Випікайте при 180°C близько 30 хвилин.
8. Кефірні пиріжки з печінкою
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка кефіру
- 1 яйце
- 300 г печінки
- 1 цибулина
- Сіль, спеції за смаком
Приготування:
- Зробіть тісто, змішавши борошно, кефір, яйце і сіль.
- Приготуйте начинку, обсмаживши печінку з цибулею.
- Ліпіть пиріжки та обсмажуйте до золотистого кольору.
9. Кефірна сметана для салатів
Інгредієнти:
- 400 г кефіру
- 100 г майонезу
- Часник, сіль за смаком
Приготування:
- Змішайте кефір з майонезом.
- Додайте подрібнений часник та сіль, ретельно перемішайте.
- Використовуйте для заправки салатів.
10. Кефірний соус для овочів
Інгредієнти:
- 200 г кефіру
- 1 лимонний сік
- Зелень (петрушка, кріп)
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
- Подавайте до овочів або м’ясних страв.
11. Кефірні грінки з часником
Інгредієнти:
- 4 скибочки хліба
- 100 г кефіру
- 2 зубчики часнику
- Сіль, зелень за смаком
Приготування:
- Намажте кефір на скибочки хліба.
- Змішайте роздавлений часник з сіллю і зеленью, посипте грінки.
- Обсмажте на сковороді до хрусткої скоринки.
12. Кефірне морозиво
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру
- 200 г цукру
- Фрукти (на ваш вибір)
Приготування:
- Змішайте кефір з цукром, поки не розчиниться.
- Додайте подрібнені фрукти.
- Помістіть у морозильник на кілька годин. Перекладайте кожні 30 хвилин.
13. Кефірні тістечка
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 200 г масла
- 2 склянки борошна
- 100 г цукру
- 1 ч. ложка соди
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Випікайте невеличкі тістечка при 180°C до золотистого кольору (близько 20-25 хвилин).
14. Кефірний смузі з ягодами
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 200 г ягід (малина, полуниця, чорниця)
- 1 ст. ложка меду
Приготування:
- Помістіть всі інгредієнти в блендер.
- Змішайте до отримання однорідної маси. Подавайте охолодженим.
15. Кефірні запечені овочі
Інгредієнти:
- 500 г овочів (броколі, морква, картопля)
- 200 мл кефіру
- Спеції (сіль, перець, олія)
Приготування:
- Наріжте овочі, змішайте з кефіром та спеціями.
- Викладіть у форму для запікання та запікайте при 180°C близько 30-40 хвилин.
Кефір — це чудовий інгредієнт для експериментів на кухні. Ви можете приготувати безліч смачних страв, які сподобаються вам і вашим близьким, а також додадуть різноманітності в меню. Спробуйте втілити ці рецепти й насолоджуйтеся новими смаками!