Смачні рецепти: що приготувати з консервованого нуту – 10 простих і швидких страв


Консервований нут — універсальний продукт, який можна використати для приготування безлічі смачних страв. Він багатий на білок, волокна та корисні мікроелементи, тому ідеально підходить для вегетаріанців і всіх, хто прагне здорового харчування. У даній статті ми розглянемо десять простих і швидких рецептів, які можна приготувати з консервованого нуту.

1. Нутовий салат з овочами

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 1 огірок
  • 1 помідор
  • 1 червоний перець
  • 1/2 червоної цибулі
  • Олія оливкова
  • Сіль та перець за смаком
  • Лимонний сік

Приготування:

  1. Нут злийте і добре промийте.
  2. Овочі наріжте кубиками.
  3. Змішайте всі інгредієнти в салатнику, додайте олію, лимонний сік, сіль і перець.
  4. Залиште на 10 хвилин, щоб інгредієнти просочилися смаками.

2. Котлети з нуту

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Нут злийте та подрібніть в блендері до отримання пастоподібної консистенції.
  2. Додайте дрібно нарізану цибулю, яйце, панірувальні сухарі, сіль, перець та спеції. Добре перемішайте.
  3. Сформуйте котлети та обсмажте на розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін.

3. Суп з нутом

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 1 літр овочевого бульйону
  • 1 морква
  • 1 картоплина
  • 1 помідор
  • Спеції за смаком (сіль, перець, лавровий лист)

Приготування:

  1. Моркву та картоплю наріжте кубиками.
  2. У каструлі розігрійте овочевий бульйон.
  3. Додайте нарізані овочі та варіть на середньому вогні близько 15 хвилин.
  4. Додайте злитий нут та помідор, нарізаний кубиками. Варіть ще 5-7 хвилин.
  5. Приправте спеціями перед подачею.

4. Хумус

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 2 ст. ложки тахіні
  • 2 ст. ложки олії оливкової
  • 1 зубчик часнику
  • Сік 1 лимона
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Нут злийте й промийте.
  2. У блендері змішайте нут, тахіні, олію, часник, сік лимона та сіль.
  3. Працюйте до отримання однорідної текстури. При необхідності додавайте трохи води.
  4. Подавайте з хлібом або овочами.

5. Печена паприка з нутом

Інгредієнти:

  • 4 великих перці
  • 1 банка консервованого нуту
  • 1/2 склянки рису
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець, олія

Приготування:

  1. Рис відваріть до напівготовності.
  2. У сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте злитий нут і рис. Заправте спеціями.
  3. Наповніть перці сумішшю, покладіть їх у форму для запікання.
  4. Додайте трохи води на дно форми та запікайте 30-40 хвилин при температурі 180°C.

6. Рагу з нуту

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 2 картоплі
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • Спеції за смаком

Приготування:

  1. Овочі наріжте кубиками, цибулю – дрібно.
  2. У глибокій сковороді обсмажте цибулю до м’якості.
  3. Додайте моркву та картоплю, обсмажте ще 5-7 хвилин.
  4. Додайте томатну пасту, злитий нут та спеції.
  5. Долийте води до покриття овочів. Тушкуйте до готовності овочів.

7. Нутова паста з смаженими овочами

Інгредієнти:

  • 300 г пасти
  • 1 банка консервованого нуту
  • 1 кабачок
  • 1 баклажан
  • 1 червоний перець
  • Олія, сіль, перець, зелень

Приготування:

  1. Відваріть пасту до готовності.
  2. Овочі наріжте і обсмажте на олії до м’якості.
  3. Додайте злитий нут до овочів, приправте сіллю та перцем.
  4. Змішайте пасту з овочевою сумішшю. Подавайте з зеленью.

8. Нутові тортильї

Інгредієнти:

  • 2 банки консервованого нуту
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/4 склянки води
  • Сіль

Приготування:

  1. Нут злийте та перетворіть на пюре.
  2. Змішайте з борошном, водою та сіллю, щоб отримати тісто.
  3. Розділіть на порції і розкачайте в круги.
  4. Обсмажте на сковороді з обох сторін до золотистого кольору. Подавайте зі своєю улюбленою начинкою.

9. Нутові запіканки

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 3 яйця
  • 1/2 склянки тертого сиру
  • Сіль, перець, спеції

Приготування:

  1. Нут злийте та подрібніть у блендері.
  2. Змішайте з яйцями, сиром, сіллю, перцем і спеціями.
  3. Вилийте суміш у форму для запікання та випікайте 25-30 хвилин при температурі 180°C до золотистої скоринки.

10. Нутовий каррі

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого нуту
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 1 ст. ложка каррі
  • Кокосове молоко

Приготування:

  1. Цибулю наріжте і обсмажте до м’якості.
  2. Додайте моркву, перець і смажте ще кілька хвилин.
  3. Додайте нут разом з кокосовим молоком і каррі.
  4. Тушкуйте 10-15 хвилин до загустіння соусу.

Ці прості та смачні страви з консервованого нуту не тільки швидкі в приготуванні, але й поживні, тож ви з легкістю зможете насолоджуватися ними будь-коли.

Today in Ukraine
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: