Через кілька років ринок «Корона світу» опинився в кризі, змусивши виробників шоколаду купувати навіть низьку якість сировини. Як він пише Фінансові часиКакао -резерви швидко знижуються, а його ціна зросла до рівня записів.
За даними Wells Fargo, у США шоколад зросла на 20% порівняно з минулим роком. У той же час Лондонська міжконтинентальна біржа Бельга втратила понад 80% своїх резервів какао від 100 000 тонн до 21 000 тонн.
Вартість какао втричі збільшилася за два роки, а 18 грудня було встановлено рекорд – 12 605 доларів за тонну. З цього він звернувся до американського регулятора, щоб дозволити придбання 90 000 тонн какао через Нью -Йоркську біржу, яка набагато вище, ніж встановлені обмеження.
Ключовою причиною кризи є зміна клімату, що спричинило невдачі врожаю в Гані та Кот-Діварі, які забезпечують більше половини світового виробництва світу. Надмірні опади в 2023 році призвели до поширення чорної гнилі, а посуха наступного року ще більше погіршила ситуацію.
Компанії намагаються адаптуватися до ситуації – щоб зменшити розмір плитки, змінити рецепти та шукати альтернативні інгредієнти.